I've got a job!
Joeeeeehoee, een baan!
Na bijna 3 weken reageren via internet, cv's versturen, bellen, wachten.. eindelijk. Afgelopen woensdag kreeg ik een mail van de organisatie (het interne uitzendbureau) waar ik de reis bij heb geregeld en ze zochten: 'Hospitality staff required to fill the following positions: Bakery Food Service - Restaurant Service'.Ik gemaild, vragen waar het was enzo, bleek het op Fraser Island te zijn! CVgemaild, nog wat dingen specifieker gemaakt (heb natuurlijk aleenkorte bakkerij-carriere achterde rug, waar vooral de lekkere dingen het leuk maakten maar goed :P), en wachten op een evt. telefoontje. De vrouw van de organisatie vertelde dat ze die woensdag of donderdag zouden bellen, als het positief zou zijn. Rond pasen wilden ze de mensen namelijk daar hebben.Hoorde die woensdag niks, maar donderdagochtend kreeg ik toch een belletje. Of ik de positie wou.. ja tuurlijk! Later nog de manager van het resort gebeld, wat details doorgenomen, afgesproken dat ik zondagavond naar Hervey Bay ga, daar 1 nacht in een hostel blijf en dan maandagochtend opgehaald word om naar het eiland te gaan.
Nou klinkt goed he. En het zal vast niet net zo'n ervaring worden als met dat fruitplukken in Kyabram;) Maar we zullen zien. Heerlijk om iets in het vooruitzicht te hebben.
De afgelopen dagen waren niet echt makkelijk, had het wel behoorlijk gehad met het rondhangen. Werd ik niet echt happy van.Enaangezienje tocheen tijd in een hostelzit om te wachten op reacties, moet erdaarna eigenlijk wel wat binnen komen he.
Had ook nog gebeld voor fruitplukwerk (omdat ik zo'n gevoel had dat werk krijgen in de gehandicaptenzorg noglang zou kunnen duren), maar kreeg te horen dater nu niet veel werk was - ik volgende week terug kon bellen - ik naar het working hostel kon gaan om zsm op de lijst te komen en dan hopen dater zsm werk voor je is.. Wat een gedoe zeg! Ben heel erg blij dat even later het telefoontje van het resort kwam. Als dit niet op mn pad was gekomen had ik waarschijnlijk mn ticket veranderd, nog wat rondgereisd langs de eastcoast, naar Thailand en misschien nog Loas, en dan naar huus. Dan was ik eerder naar huis gegaan, of in ieder geval eerder vertrokken uit Australie dan eerst gedacht.
Maar nu eerst de handen maar weer eens uit de mouwen steken!
www.eurong.com.au (waar ik kom te werken)
'Cheers!'
O ja, voor de mensen die nog steeds trouwe reageerders zijn, bedankt he, vind ik heel leuk. En voor diegenenwaarbij het wat afzwakt, kom op zeg! het is leuk om wat te horen!

hey zet 'm op ouwe backpacker!
veel plezier op frazier, en niet eerder vertrekken uit australie, daar krijg je namelijk zeker spijt van zodra je er al weg bent!
Hee Tes!
Super dat 't gelukt is om wat te vinden. Nu kun je je dagen heel anders gaan invullen.. Kan me wel voorstellen dat je gek wordt van 't 'nietsen'.
Succes, ben benieuwd hoe je eerste werkdagen bevallen.
X Noor
Hallo Tessa,
We hadden al van je moeder gehoord dat je werk hebt gevonden. Geweldig. We hopen dat het je zal bevallen, maar werken in een bakkerij en restaurant (en af en toe wat meesnoepen) lijkt ons niet echt een beroerd baantje. En moeite hebben met niksdoen is inderdaad niet leuk, maar weggaan uit Australië is een heel ander verhaal. Niksdoen in Australië is waarschijnlijk veel leuker dan niksdoen in dit kikkerlandje! Heel veel succes verder en blijf naast het werken ook genieten van dat prachtige land. Groetjes uit Tolkamer.
Haa Tess! Leuk dat je eindelijk werk hebt en dus ook weer een doel :) Kan je dat ook weer als ervaring opschrijven! Hopelijk bevalt het je! Voor hoelang mag je daar gaan werken?? Is dat a lbekend?
xx
Gefeliciteerd met je job!
Goed gedaan man! Eindelijk even wat leuks om te werken in het vooruitzicht of niet dan! Ben benieuwd of het je bevalt. Ik ben in ieder geval blij voor je!
Zet m op!
Hee dame!!
Super dat je een job hebt gevonden!! :) Hoop dat je het er erg naar de zin zal hebben! Al enig idee voor hoe lang het is??
Iig veel plezier enne... werk ze! ;)
Hoi Tess,
Wat fijn voor je: een baan!!! En ik heb even gekeken waar je terecht komt, maar dat ziet er goed uit zeg! Lijkt me niet vervelend om daar te mogen werken, ik hoop echt dat het bevalt. Als je dan tien dagen achter elkaar gewerkt hebt, kun je daar lekker vier dagen genieten van het mooie Fraser Island.
Leuk om je vorige week even gesproken te hebben, Sem vondt het ook erg leuk. Heel veel succes met je baan!!! Groetjes van Marcel en Geraldin
en heel veel knuffels en kusjes van Sem
He zusje. Goed dat je wat werk heb. Want het moet wel productief blijven he ;-)
Heb je nog leuke mensen leren kennen daar?
Nou Tessa, Heel fijn dat je werk hebt. Ik lees al je verhalen en kijk naar alle foto's.
Gr. Luc
ps. De groeten van Lisanne
Heee,
I kvertrek morgen uit zuid oost azie, naar china. maar jij bent nog wel even onder de zon geloof ik. enne je bent zeker niet terug in augustus. I kwilde je anders uitnodigen voor mijn verjaardagsfeestje!! nou ja we zien elkaar wel weer in nl en JA ga naar thailand en Laos. Zoveel goedkoper dan australie!! succes met werken daar...
Hej meis,
Ben echt super blij dat je werk hebt gevonden, en dan op Fraser Island! Heb je echt mazzel mee! Ik vond het een super mooi eiland, dus ben er wel zeker van dat jij het ook leuk gaat vinden.
Mijn ouders vinden het ook super leuk voor je!
Zal aan je denken morgen! Heel veel plezier in elk geval en we houden contact!
Dikke kus Marieke
Hoi Tessa The Backpacker!
Leuk dat je werk hebt. Dat geeft weer wat meer mogelijkheden he? (€)
Dan hoef je niet eerder dan gepland naar huis en ik denk idd dat je daar achteraf altijd plezier van hebt.
Het is vandaag pasen, natuurlijk hetzelfde als altijd. Formule 1, ontbijtje, bezoekje etc. Je kent het wel... Is het bij jou daar anders of vergelijkbaar zoals hier in NL?
Verder met ons alles ok. Geen bijzonderheden, misschien morgen als we naar de woonboulevard zijn geweest haha! (not)
Geniet ze en Tot lees!
Hoi Tes!
Vanuit hiero allereerst: prettig Pasen! Fantastisch dat het je eindelijk gelukt is een baan te vinden. De volhouder wint dus! En net op tijd. Jouw moeder houdt ons ook goed op de hoogte. Ze vertelde al dat je het nog een paar weken gaf. We zijn benieuwd hoe het nu verder gaat. Als wij de links bekijken met de foto's van het eiland en resort moet dat wel goedkomen! Dus Tes lekker blijven schrijven. Hier wordt het gelukkig al iets warmer dus we gaan de goede kant op. Deze week hebben wij besloten het deze zomer anders te gaan doen en enkele lange stedentrips te gaan maken in plaats van 2 weken op 1 stekkie te zitten. Dus nu dat geregeld en geboekt is hebben we lekker wat om naar uit te kijken. Vanaf april ga ik ietjes meer werken en zoals het er nu naar uit ziet (cijfers) gaat Mayron volgend schooljaar gymnasium doen. We hebben hem zelf laten beslissen en gezegd dat het dan echt pittig gaat worden. Maar hij wil erg graag. Ach ja, dan maar laten proberen, toch? Tes, ..... WERK ZE! :-) Knuffel en de groetjes van ons allemaal.
Hallo tessa allereerst nog een fijne paasdagen .
Wat is het leuk om tehoren alsdat je een job hebt en ook nog zo'n leuke en nu de handen maar uit de mouw steken dan kun je later er weer van genieten van de mooie omgeving waar je nu werkt we hebben even gekeken en het ziet er heel mooi uit daar op het eiland
blijf vooral genieten
de groetjes van ons en nog vele dikke knuffels .
'